Leave a comment

Bio

Csepregi János

Csepregi János 1980-ban született. Gyermekéveit egy vidéki kisvárosban töltötte. 1986-ban egy nyár alatt kétszer törte el a lábát, később gyújtott fel házat, sőt, magatartászavaros gyermekként még szakdolgozatot is írtak róla. Másfél éves korától rettentően szeretett beszélni, az általa elképzelt, kitalált dolgokat megosztani a külvilággal, erre később egyre kevesebb lehetősége adódott, így jött az írás. Problémás kamaszévek, csavargás, kirúgások után felsőfokú tanulmányait a teológiai, a pedagógia és a mentálhigiéné területén folytatta.

Több évig volt szerkesztő egy kiadónál. Nagyjából tíz éve publikál prózát, verset és kritikát hazai irodalmi folyóiratokban. Idáig két kötete jelent meg. 2005-ben Mindennapi legendák címmel novellák, 2008-ban Ímé, a test címmel versek. Az amerikai fiú című regénye 2012. őszén jelenik meg.

Csepregit különösen foglalkoztatja a gyász, az elválás és az eleresztés, történetei gyakran játszódnak a rendszerváltozás éveinek zavaros, átmeneti időszakában. Irodalmi tevékenységért több rangos díjban is részesült. Írásai a magyar mellett eddig lengyel, szerb és szlovák nyelven jelentek meg.

Jelenleg főállásban családon belüli erőszak áldozataival foglalkozik.

Leave a comment